Nem születtem minimalistának, mostanra mégis annak tartom magam. A fogyasztói társadalom átlagos tagjaként dolgoztam, ügynökségeknél építgettem a karrierem, hogy a fizetésem elkölthessem a fast fashion boltokban vagy a szórakozóhelyeken. Akkori önmagamat nem tartom halmozónak, inkább tudatlanul pazarlónak. A gardróbom tele volt szinte sosem hordott ruhákkal, a fiókok olcsó bizsukkal és sminkekkel, a lakásban virítottak a tömeggyártmányú lakberendezési dekorációk. Általában azonnal döntöttem a vásárlásnál, nem mérlegeltem, hogy valóban kell vagy nem, hanem vártam az instant boldogságot, az viszont rendre elmaradt…

Amikor 2015-ben megszületett a fiam, Dávid, örömmel vetettem bele magam az anyaságba, beleértve a folyamatos gyerekholmi vásárlást is. Aztán egyszercsak besokalltam. Úgy éreztem, megfulladok a rengeteg felesleges tárgy között, nem motivál a vásárlás és szeretném megtalálni az életem lényeges elemeit. A gyerekek részben olyanok, mint a fehér vászon. Milyen példát szeretnék mutatni? Milyen értékrendet szeretnék átadni neki? Milyen környezetben fogom felnevelni? Ezek a kérdések jártak a fejemben, amikor megértettem az örökérvényű igazság lényegét, miszerint a kevesebb tényleg több.

Az első minimalista bejegyzések után elkezdtek záporozni hozzám a kommentek és üzenetek azzal kapcsolatban, hogy milyen inspirálóan hat a mondanivalóm az állandó pörgésből kiszakadni vágyó olvasókra. Akkor teljesen beleszerettem a blogírásba. Azóta több, mint 200 bejegyzést gyártottam a Maison blogra, 2019-ben pedig elindítottam a saját Podcast csatornámat Kacatmentes otthon néven, 2020-ban pedig elindítottam a hozzá kapcsolódó weboldalt.

Rengetegszer kellett újraépítenem magam, lendületet kapnom a folytatáshoz, de megérte, mert egy számomra fontos célért dolgozhatok, a minimalizmus, a tudatosság és a pazarlásmentes életmód terjesztéséért. Nem vagyok tökéletes, nem vagyok coach, sem életmód guru, egyszerűen csak próbálom a lehető legtöbbet kihozni magamból, tanulni és fejlődni, miközben másokat is erre inspirálok.

A Kacatmentes Otthon nem egy egységes szabályrendszerre épül, hanem az ott élők egyéni igényeire. Nem mondom meg, hogy mid legyen és azt sem, hogyan tárold, amid van. Inkább arról olvashatsz nálam, hogyan haladj azon az önisemereti úton, amin megismerheted a saját igényeidet, megtalálhatod az egyéni boldogságod és kialakíthatod azt az életteret, ami ezt tükrözi.