Az oldalról

Ez nem egy lakberendezési blog, de van néhány tippem arról, hogyan tehető otthonosabbá egy tér. Ez nem egy környezetvédelmi oldal, ugyanakkor törekszem a környezettudatos, hulladékmentes életmódra, így szívesen megosztom a tapasztalataimat róla. Ez nem az az oldal, ahol komoly társadalmi kutatások készülnek, azonban nem rejtem el minimalista nézeteimet a túlfogyasztással kapcsolatban. És ami talán a legfontosabb, nem vagyok mentálhigiéniás szakember, de hiszem, hogy az előbb felsorolt témák mind kapcsolódnak ahhoz, hogyan érezzük magunkat a bőrünkben, úgyhogy igyekszem a lehető legteljesebb és kiegyensúlyozottabb életet élni, a saját diagnózisaim alapján.

A Kacatmentes Otthont 2020-ban hoztam létre, ami otthona a cikkeimnek, podcast beszélgetéseimnek és az e-könyveknek. Sőt, remélem Te is bekapcsolódsz és igazi közösséggé válunk. Tökéletlenek, próbálkozók, olykor hibázók, de nyitottak és lelkesek!

Rólam

Bitay Andi vagyok és leginkább online tartalomgyártónak tartom magam. A napom jelentős részében social media tartalmat készítek az ügyfeleim számára, cikkeket és posztokat írok, illetve podcast adásokat szerkesztek. Ha pedig nem ez köt le, akkor anyaként a családommal vagyok. A saját mindennapjainkból és a környezetemből merítem a témákat, amiket aztán megosztok az oldalon vagy az Instagramon. Szabadúszóként megtapasztaltam, hogy csak magamra számíthatok és a lelki egyensúlyom megtartása a legfontosabb, ami mindenre kihat. Még az otthonunkra is.

Néhány évvel ezelőtt szakítottam az impulzusszerű vásárlásokkal, a pazarlással és a minimalizmus irányából közelítve egy tudatos életmódot alakítottam ki, aminek része a fenntarthatóságra, hulladékmentességre törekvés, és az otthonunk folyamatos alakítása is. Nem próbálom megszabni, hogy mennyi tárgy vehet valakit körbe otthon, nincsenek szabályok. Csupán azt tartom szem előtt, hogy az otthon az ott élőket szolgálja, ahol pihenhetnek és feltöltődhetnek. A kevesebb holmi nagyobb szabadságot, több időt és kevesebb stresszt jelent. Nekem legalábbis ennek köszönhetően sikerült változtatnom az életemen és önmagamon.

Az eddigi sajtómegjelenésekből IDE válogattam néhány fontosabbat.

Köszönöm, hogy itt vagy! Ha szeretnél, megtalálsz Instagramon (andibitay) vagy emailben (hello@kacatmentesotthon.hu).