Ezt jelenti nekem a kacatmentes otthon 2022-ben

Helló! Szokatlan ide írnom most. Hozzászoktam az Instagram adta rövid és tömör megfogalmazásokhoz. A blog más, ott folyhatnak a szavak, hömpölyöghetnek a mondatok. De merre? Ez az, amit az utóbbi hónapokban egyáltalán nem tudtam. Nem fogok hazudni, az elmúlt fél évben nagyjából százszor akartam teljesen véget vetni a Kacatmentes Otthonnak. Blognak, Podcastnak, mindennek.

Mint láthatod, nem tettem, mert valami mégis mindig azt mondatta nekem, hogy ne hamarkodjam el, lehet, hogy újra megtalálod azt, ami elveszett.

Mi hiányzott?

Talán leginkább a cél. Cél nélkül nincs motiváció.

Aztán ma adtam egy interjút, ahol a kérdező többször megjegyezte, hogy amiket mondok, azok hallatán homlokára csap és rájön, hogy tényleg, ez vele is így van!

Tudom, milyen fontosak ezek a felismerések. Ilyenkor jön rá az ember, hogy nincs egyedül és amit csinál ösztönösen, azt csinálhatná tudatosan is. Ez az önismeret, ami nagyon fontos része az utamnak és a kacatmentes otthonnak.

A blog mindig az én formálódásomat követte le. Amikor a blog.hu-n volt, később a Maison blog, most pedig a Kacatmentes Otthon is olyan mint egy gyurma, amit én formázok. Az elmúlt időszakban valami formálódott, ezért elhallgattam.

Azt hiszem, egyelőre kész.

Szóval mit jelent nekem most a Kacatmentes Otthon?

A kevesebb minden téren felszabadító. A kevesebb az több tudatosság. A kevesebb az megérkezés egy értékrendbe.

Az otthon egy biztos pont, ami téged tükröz és ami hat rád. A napi rutinok legfontosabb helyszíne. Megnyugvás, pihenés, kuckózás, kreatív szárnyalás, kísérletezés, áramlás. Számomra ebben nincs helye felesleges dolgoknak. Örömteli, tudatos, fenntartható és önazonos.

Kis lépések, apró szokások, amik aztán kiadják a nagy egészet.

Szóval valahogy így gondolkozom 2022-ben erről. És hogy mi a célom? Sok-sok embernél elérni azt, hogy a tartalmaimat olvasva a homlokára csapjon és rájöjjön, hogy nincs egyedül.

Lássuk, hogy olvasnak-e még az emberek blogot 2022-ben 🙂