6 magyar zöld szépségápolási márka, amiért oda leszel

Manapság gombamód szaporodni kezdtek a zöld termékek a boltok polcain, egyre több címkén olvashatók az olyan vásárlócsalogató szavak mint “bio”, “vegán”, “natúr” stb. Ez is azt mutatja, hogy az emberekben nőtt az igény a környezettudatosságra, csak sajnos még mindig kevés az információnk a valóban tudatos döntéshez.

Ez egy folyamatosan fejlődő és változó terület, ahol a ma legjobb döntése lehet, hogy holnap már kifejezetten rossznak számít. Ez azonban senkit ne tántorítson el a tanulástól, kutatástól, ismerkedéstől. Ritkán akad tökéletes döntés: előfordulhat, hogy az a kozmetikum, ami az összetevői alapján kifogásolhatatlan, újrahasznosíthatatlan műanyag csomagolásban érkezik vagy egy olyan anyavállalathoz tartozik, ami nem feddhetetlen. Esetleg egyszerűen nem jó a te bőrödnek és mást kell keresned, vagy anyagilag elérhetetlen.

Az elmúlt években volt szerencsém rengeteg hazai szépségápolási márkával megismerkedni és kipróbálni a termékeiket. Bátran állítom, hogy ha van lehetőséged nem a drogériákból vásárolni és kicsit többet tudsz szánni a termékekre, akkor hazánkban lelkes szakemberek által csodálatos “zöld” szépségápolási termékek készülnek. A listám nem végleges és valószínűleg nem is teljes, azonban összeszedtem 6 olyan márkát, ami megállja a helyét a környezet- és emberbarát szépségápolás terén.

Mix Your Nature
Ez a legújabb kedvencem, mert nem csak az alapanyagok teljesen természetesek, hanem a csomagolás is teljesen műanyagmentes. Sőt, kifejezetten különleges, hogy minden papírba kerül. Az pedig hab a tortán, hogy rendelésnél a saját igényeidhez és ízlésedhez szabhatod az összetevőket.

Kedvencem a szemkörnyék ápoló, ami felépítésében egy rúzsra hasonlít, így nagyon könnyűnek érzem a használatát.

Colo Skincare
Ezek a natúrkozmetikumok nagyon jó minőségű alapanyagból készülnek, tiszta illóolajokkal, állatkísérlet-mentesen. A csomagoláshoz nem használnak PET műanyag tégelyeket. Bartha Csilla egy olyan bőrápolási márkát álmodott meg, ami a gondoskodásról, ápolásról szól, ezt jelenti latinul a Colo is. Nála minden az egyéni, személyre szabott igények köré épül, hiszen nincs két teljesen egyforma ember.

Abszolút kedvenceim az intenzív növényi szérumok és a BB krémek.

Fleur de Lin
Az egyik legizgalmasabb és leginkább megbízható márka számomra a hazai piacon, abban a tekintetben, hogy bármit próbálok, az beválik.

“Az emberi bőrnek sokkal kevesebb és egyszerűbb dolgokra van szüksége, mint azt elhitetik velünk. A slow szépségápolás a bőrnek a valódi igényeire helyezi a hangsúlyt, és ezeket szeretné kielégíteni úgy, hogy közben nem terheli meg a bőrt felesleges, és hatásukban esetleg vitatható összetevőkkel.” – vallja Kocsmáros Gabi, a márka alapítója. Amióta megismertem a termékeit sosem hiányozhat a polcról a hidratáló arckrém és az arclemosó mandulaolaj. A cukorpaszta használatának pedig szeretnék hamarosan újra nekifutni, mert nem hagy nyugodni, hogy nem boldogultam vele 🙂

SweetYou Bath and Beauty
Betti és Adri álmodta meg ezt a márkát, akik beleásták magukat a természetes kozmetikumok világába és csodás termékeket hoztak létre. Természetes összetevőkkel, tiszta illóolajokkal dolgoznak és mindent üveg- vagy fémtégelyekbe töltenek. Az aktuális kedvenceim tőlük az Illatok karneválja elnevezésű mini testgél válogatás, amit szavakkal nehéz leírni olyan csodásan kényeztető bőrápolók.

HerbArting
A blogon már több alkalommal találkozhattatok a HerbArting márkával, egy időben szoros együttműködésben dolgoztunk, mert Zsófi natúrkozmetikumait nem csak én szerettem meg, hanem Dávid bababőrét is ezekkel a termékekkel ápoltam.

A termékeimben csak olyan alapanyagokat szeretek használni, amik tényleg érnek valamit. Ezért érzem fontosnak, hogy például a körömvirágolajat magamnak érlelem és nem bolti kávét vagy kávézaccot használok a kávés termékcsaládomban sem, hanem bio, fairtrade, frissen pörkölt kézműves kávét.” – mondta Zsófi az egyik korábbi interjúmban.

CoconutOil Cosmetics

A termékek teljesen természetes, bio összetevőkből készülnek, fenntartható módon. Néhány termék már a drogériákban is elérhetőek, aminek nagyon örülök, mert így könnyebb beszerezni. Az alapanyagok eredetét teljesen átlátható módon olvashatóvá tették a weboldalon, ami az egyik alapfeltétele a zöld márkáknak. Kovács Dóra, a márka megálmodója gyógynövénytermesztő, így nagy tudása van az otthoni kozmetikumok készítésében is, mégis egy Távol-Keleti út hozta meg az áttörést az életében, amikor megismerkedett a kókuszolaj jótékony hatásaival. Termékei fő összetevője a hidegen sajtolt, extraszűz kókuszolaj, mely egy Fülöp-szigeteki CERES-minősítésű, családi, fair trade ültetvényről érkezik hazánkba. Ráadásul a csomagolások is környezetbarátok, így valóban jó választás.

Kedvenceim jelenleg az ajakbalzsamok, a sminklemosó olaj és az aktívszenes fogpor.

Ha kérdésed van valamelyik márkával kapcsolatban, vagy ajánlanál valami mást is, akkor írj kommentet vagy üzenetet valamelyik social media felületen!

Leave a Comment